Ga naar inhoud


Most Liked Content


#4689 Probleem Artel Pelletkachel

Posted by Pinkeltje op 01 oktober 2018 - 08:45


Members
Pip
1 Posts:
Waarschuwingsstatus
Geplaatst op: Vandaag , 10:40
Hallo ik heb ook een probleem met mijn artel pelletkachel ,luchtdrukschakelaar en gloeikaars vervangen alles werkt ,maar komt geen vuur en daarna weer no ACC ,alles schoongemaakt geen valse trek .ik weet het ff niet meer wil graag hele kachel resetten maar weet niet hoe precies. Help!!!
#4619 Omkokering Rookkanaal Pelletkachel

Posted by Francis op 07 september 2018 - 06:38

Ik heb in mei een pelletkachel laten plaatsen, alleen het omkokeren van het rookkanaal moesten wij zelf apart regelen. Ikzelf vind het een mooi gezicht zonder de omkokering. Liever zou ik het niet doen. Ik ben even heel benieuwd, hebben jullie het rookkanaal allemaal laten omkokeren, en zo ja met welk materiaal? Alvast dank voor jullie antwoord.


#3446 Vieze Ruit + Feedback Betreffende Installatie

Posted by Rldr op 26 september 2017 - 11:23

Hoi pelletkachel stokers, graag wil ik jullie advies over mijn kachel installatie

 

ik heb onlangs een pelletkachel gekocht (FAIR Bio 80) nu brandt deze prima qua warmte echter wordt na een uurtje of 1,5 het ruitje al helemaal bruin. na een dagje stoken is de ruit echt helemaal bruin behalve net voor de branderbak. ik heb verschillende soorten pellets geprobeerd maar eigenlijk is het bij alle pellets hetzelfde:

 

Badger: verbruik heel hoog, ruit super snel vies

QLIMA (bruin): toevoer laag, zuinig, ruitje iets minder snel vies maar nog steeds snel. branden erg warm (slecht voor de kachel?) 

"eco pellets" hebben verder geen merk maar zo even uit mijn hoofd staat er wel DIN+ op de verpakking 

Houtpellets uit België

100% Naald
smelttemperatuur: > 1500 °C
asgehalte: < 0,7%
gewicht: 15 kg/zak
densiteit: 661 kg/m3
verbrandingswarmte: 16,6 MJ/kg - 19,7 MJ/kg

hierop brand de kachel voor mijn gevoel het beste echter nog steeds snel een vieze ruit, de vlam is volgens mij ook prima (niet donker geel of oranje maar helder geel)

 

de kachel is aangesloten op een rookkaneel wat richting het dak loopt, er zitten 2 45 graden bochten tussen om de buis een stukje (40CM) te laten verspringen i.v.m. dakspant.

wat dat betreft lijkt me er niets mis met de installatie, toch heb ik een naar mijn mening te  snelle smerige kachelruit, wat kan ik hier aan doen?

 
#4808 Pelletkachel Cv Versus Stadsverwarming

Posted by dina op 15 november 2018 - 02:33

Hallo,

 

Wij gaan verhuizen en willen ipv een houtkachel, die zit er nu in, een pelletkachel aan schaffen. Nu lees ik veel over de pelletkachel CV en dat je die kan aansluiten op de CV.  Ons nieuwe huis, en dat is ook de grootste reden dat we een pelletkachel willen, wordt verwarmd met stadsverwarming.

 

  • Nu mijn vragen: . Is het mogelijk om een pelletkachel CV aan te sluiten op de stadsverwarming en vloerverwarming?
  • Waar wordt de pelletkachel precies op aangesloten? Moeten er leidingen naar de stadsverwarming of wordt het aangesloten op de leiding van de radiatoren?
  • Is het eenvoudig om een pelletkachel CV aan te sluiten op een bestaande schoorsteen die geschikt is voor een houtkachel? ( het is geen ouderwetse stenen schoorsteen maar een rvs dubbelwandig rookkanaal. 
  • Wat kost het om een pelletkachel CV aan te slutien?

Andere informatie is ook welkom. 

 

Alvast bedankt voor het meedenken en antwoorden. 

 

groet, dina. 

 

 
#4714 Rookgas Kanaal Cv Pelletkachel

Posted by Kraaij op 16 oktober 2018 - 04:39

Hallo alle

Ik heb een CV pelletkachel gekocht van nordic fire de hrv100
Ik heb bij verschillende bedrijven offertes opgedaan en daar door ook meer info nu werd er elke keer gezegd dat ik in mijn bestaande kanaal een pijp moest laten zakken.
Nu heb ik hem besteld en contact met de verkoper gehad over wat ik allemaal nodig heb en nu zegt hij dat het ook zonder pijp kan dus van de kachel een korte pijp naar het kanaal

Het bestaande kanaal is een gemetseld kanaal met onderin een gat voor roet resten en vocht

Kan dit kloppen


#4709 Versteeg Installatie

Posted by Administrator op 12 oktober 2018 - 03:24

Firma Versteeg
Adres: Oostpolderweg 16, 4413 NN Krabbendijke
Telefoon: 0113 501 851

 
#4707 Openhaardencentrum Deurne

Posted by Administrator op 12 oktober 2018 - 03:21

Openhaarden centrum Deurne
Adres: Florijn 5, 5751 PC Deurne
Telefoon: 0493 312 614

 
#4706 De Drie Kronen

Posted by Administrator op 12 oktober 2018 - 03:20

De Drie Kronen
Adres: Volkelseweg 8, 5427 RB Boekel
Telefoon: 0492 321 595

website De drie kronen
#4675 Overstappen Op Pelletcv?

Posted by Daantje op 23 september 2018 - 09:32

Hallo allemaal,

 

Ik heb een vraagje, wij hebben een vrijstaande oude woning die slecht geisolleerd is. 

In het afgelopen jaar hebben wij 4m3 gas verbruikt. 

Nu zijn we bezig om de isolatie van onze woning te verbeteren. de inhoud van de woning is 1200m3 waarvan alleen een gedeelte van de benedenverdieping verwarmt word. (geen vloerverwarming)

Nu hebben we gekeken voor een pellet cv en dan deze te laten koppelen met onze huidige cv. We kregen het advies voor een kachel van 24KW. 

 

Wat zijn jullie ervaringen en is het rendabel?
#4672 Pelletkachel Onderhoud Zelf Uitvoeren, Welk Materiaal?

Posted by Stoker op 22 september 2018 - 06:19

Ik heb zelfs mijn pelletkachel schoongemaakt, maar moet nu pakkingen vervangen. Overal gezocht maar geen idee wat ik precies nodig heb. Zo heb ik bijvoorbeeld een pakking nodig voor de rookgasventilator. Al wel gelezen over hitte bestendige kit, maar wanneer ik de rookgasventilator volgend jaar weer schoon maak krijg ik die dan nog wel los?

 

Wat gebruiken jullie? 
#4639 Vieze Ruit + Feedback Betreffende Installatie

Posted by brmmddl op 11 september 2018 - 10:32

Sinds ruim 3 jaar hebben wij een MCZ Cute. Heerlijke en stille warmte. Alleen veel zwarte roet aanslag in de kachel en op de ruit. Na een uurtje kon je de vlammen al bijna niet meer zien. We stoken alleen premium naaldhout pellets en de leverancier heeft bij een onderhoudsbeurt de luchtaanzuiging al eens iets verhoogd. Ook hij verbaasde zich over de zwarte aanslag. Dat had totaal geen effect. Totdat.....

Ik vorige week de kachel reinigde en ontdekte dat een aantal van de schroefjes dat het ruit vasthoudt los zat. Ik draaide ze allemaal even los om te reinigen en merkte dat het ruit zeker een halve centimeter naar beneden zakte. Op die hoogte heb ik hem laten zitten en de schroefjes weer aangedraaid. Sindsdien nauwelijks tot geen zwarte aanslag meer. Het ruit blijft helemaal schoon (nu al zeker drie dagen). Ook ligt er geen as meer op de rand voor de ruit en blijft het branderbakje veel schoner. 

Kennelijk komt er nu (meer) lucht langs het raampje en had de verbranding dat nodig. De kachel snort heerlijk en de vlammen hebben een goede kleur. Ik krijg ook geen storingsmelding. Dus ik vermoed dat de luchtstroom zo prima is.

 

Ik ben er erg blij mee. Wat mij alleen verbaast is dat ik dit bij toeval heb moeten ontdekken. Ik heb er niets over gelezen in handleidingen.  

Wellicht kunnen meer mensen hier hun voordeel mee doen. 
#4457 Olimp Pellets

Posted by Mart1970 op 12 maart 2018 - 02:51

http://pelletskopen....g/olimp-pellets

 

Is nog niet zo gemakkelijk, zoek je op pellets die hier op het forum als goed beoordeeld zijn, bestaan ze niet meer of zijn ze alleen regionaal leverbaar.

Ik heb verder ook gelezen dat de ene pellet niet in elke kachel lekker brandt, dus beoordelingen zijn lastig te "lezen" of die voor iemand anders ook bruikbaar zijn.

Ik las laatst dat de Dielle kachel zelfs met zaagsel werkt. En ik me maar druk maken over stof en gruis tussen de pellets.

We zullen het zien. Eerst moet het warm worden zodat ik een week zonder verwarming kan, voor de grote ombouw.

Ik heb er zin in.

Het bedrijf dat je via de link laat weten zit bij ons in de buurt en we komen ook veel door het dorp heen. Ga daar van de week een paar zakken halen. Bedankt voor de link.
#4409 Pelletkachel

Posted by snuf13 op 20 februari 2018 - 03:36

Waar valt een pelletkachel onder:

 

Houtkachel?

 

Ik ben benieuwd of iemand het weet

 

 

gr.

 

jan
#3325 Officiele Vermelding Pelletkachel Muurdoorvoer Regelgeving

Posted by mondena op 18 augustus 2017 - 07:27

Gevel doorvoer.
Zorgt voor heel veel problemen en is ook nog eens levensgevaarlijk.
Heel.wat problemen gehad sinds nov 2016(de aanschaf)


#257 Kachels Worden Niet Snel Warm Met Pellet Cv Kachel

Posted by Jaap op 25 december 2013 - 08:36

Hoi ik heb een mcz muza pellet cv kachel maar krijg niet snel mijn kachels wat zou ik hier aan kunnen doen misschien een snellere pomp er !!
Wie heeft ervaring of een advies

Gr jaap