Ga naar inhoud


Most Liked Content


#7984 Julia Next Eco Stand Afstellen

Posted by GermWentink op 27 March 2023 - 10:21 PM

Hoi Hill,

 

je wordt al goed geholpen merk ik, dat is het mooie van dit forum.  Ferrie heeft je al mooi op gang geholpen. In je PB vind je van mij een link naar het E-Formulier, ik kan je helpen met het tool, maar je moet zelf even de juiste balans vinden voor het optimaal verbranden van de pellets. Ik schat in dat veel natuurlijke trek hebt en relatief lichte pellets met een lager verbrandingswaarde . Dit is in het formulier categorie 3. Ik heb al een voorinstelling gemaakt. Die staat momenteel in het formulier, probeer die als eerste, maar pas wel alle parameters aan die in het formulier staan (PR01 t/m PR28), ze horen immers bij elkaar en hebben ook invloed op elkaar. Mocht je niet tevreden zijn over de instellingen vul dan het E-Form opnieuw in met een veranderde percentages en er komen na enkele minuten weer nieuwe parameters in het tool. Begin eerst met de lucht en daarna met de pellets, eventueel weer opnieuw de lucht en dan pas weer de pellets. Zoals Ferrie aangaf op power 1 nauwelijks vlam boven het bakje en op Power 5 mag de vlam tot ongeveer 2/3 van de ruit komen en mogen de pellets dansen maar niet uit het bakje geblazen worden. Als de kachel goed brand krijg je na enkele uren stoken een lichte waas op de ruit die er met weinig moeite af moet kunnen vegen, dat is normaal. Heb je eenmaal de balans gevonden dan kun je voor elk soort pellets de tool opnieuw invullen en krijg je automatisch de nieuwe parameters die horen bij die nieuwe pellets. Mocht je vragen hebben of twijfel over de geleverde parameters neem dan gerust contact op, mijn mobiele nummer staat in het PB.
#6628 Pelletkachel Als Hoofdverwarming

Posted by GermWentink op 28 January 2022 - 11:31 AM

Kijk daar doen we het voor!!!!
#8024 Hoe Een Foto Plaatsen?

Posted by Bert op 12 April 2023 - 03:12 PM

Hier een foto van mijn kagel


#7981 Julia Next Eco Stand Afstellen

Posted by Ferrie op 27 March 2023 - 01:45 PM

Ik heb inmiddels een account, Nogmaals bedankt Ferrie

Kachel doet het nu stukken mooier :)  in Fire On heeft hij nog wel een grote vlam maar er is geen dikke roet meer op het raampje 

 

Groet, Hill

Fijn dat je account is geactiveerd. Welkom op het forum.

Leuk om te horen dat de resultaten nu al beter zijn. Voor de opstart zal Germ ook parameterinstellingen geven wanneer hij jouw sheet in orde maakt. Bij het opstarten van de kachel is het belangrijk dat snel de juiste rookgastemperatuur gehaald wordt zodat de kachel kan doorschakelen naar het ingestelde programma. Maar het zal waarschijnlijk wel wat minder kunnen zijn. Je zou hem iets kunnen verlagen in aanvoer pellets. Pr4 load pellets staat bij mij op 650 en Pr5 on fire staat op 640.  Lucht kan je wat verhogen, Pr16 en Pr17. Bij mij staan deze waardes op 2550 ivm de korte pijp van 3 meter.
#7752 Julia Next Eco Stand Afstellen

Posted by Hayojh op 13 February 2023 - 07:16 PM

Beste Germ,

Graag zou ik ook een spreadsheet ontvangen voor de Julia next.

Met vriendelijke groet,
Hayo Hoekstra
[email protected]


#7751 Julia Next Eco Stand Afstellen

Posted by Hayojh op 13 February 2023 - 07:15 PM


Qua verbrandingswarmte zit er verschil tussen de diverse soorten pellets, Hardhout, Naaldhout, mets of zonder bast, witte , bruine etc.  Omdat het soortelijk gewicht van een liter pellets verschillend is heb ik een spreadsheet gemaakt die voor de Artel en Ritium de basis instellingen voor lucht en pellettoevoer genereerd. Dit gebruiken diverse stokers al een aantal jaar. Je zou de verhoudingen ook voor de JuliaNext kunnen gebruiken.

[url=https://ibb.co/c2DFt1V][img]https://i.ibb.co/h2DWHyw/Screenshot-2021-11-15-16-41-08.png[/img[/url]
[url=https://nl.imgbb.com/]upload movie online[/url]#7676 Informatie Over Parameters

Posted by GermWentink op 02 February 2023 - 10:18 AM

PB ontvangen we gaan aan de gang!
#7667 Mondena Pelletkachel Problemen Opgelost.

Posted by Joseppe op 31 January 2023 - 10:23 PM

Vandaag in het bezit gekomen van het telefoonnummer van een monteur die de Mondena pelletkachel perfect repareert.Wanneer u een kachel in het verleden omgeving Kerkrade heeft gekocht dan is hulp ver te zoeken. Bel daarvoor naar;
Harry 0625495145 hij zal u zeker verder helpen.


#7598 Julia Next Eco Stand Afstellen

Posted by Gast op 18 January 2023 - 05:22 PM

Wil je ook de parameters via een tool, stuur me dan een PB. Dan maak ik het voor jouw pelletkachel in orde.
#7521 Koel Ventilator Blijft Draaien

Posted by GermWentink op 11 January 2023 - 03:46 PM

Ckeck even of de rookgassensor nog goed zit en wat de temperatuur is van het rookgas. Wellicht krijgt de electronica een verkeerde waarde binnen waardoor de kachel blijft koelen.
#7273 Brommend Geluid Edilkamin

Posted by martien op 07 December 2022 - 07:50 PM

een ventilator hoor je altijd, maar hij zou niet moeten brommen, ik zou de verkoper eens bellen, lijkt mij.

 

 

 
#7244 Alarmcode 19

Posted by Buitenhof op 05 December 2022 - 09:40 AM

Beste,

 

Bij onze Ravelli Natura 7 met Touch display hebben we een alarmcode 19. Wie kent deze code? De kachel hebben we uitgezet en de branderbak staat gekanteld. 

Alvast dank voor reacties!
#7129 Parameters Justfire Ps -16-03

Posted by GermWentink op 16 November 2022 - 06:17 PM

Indien de parameters voor de Justfire Ps  gepost worden wil ik wel een spreadsheet opsturen met een optimale pellet instelling. Velen gebruiken deze maatr ik heb zelf de parameters van de Justfire niet. 
#6960 Nordic Fire App Werkt Niet

Posted by Gast op 09 October 2022 - 04:17 PM

LET OP: Op dit moment is er een storing met de WIFI App 2.0. Dit ligt niet aan uw toestel. Er zit een storing bij de provider van de app.

 
#6865 Pellets In De Aanbieding?

Posted by Harlo op 22 June 2022 - 01:07 PM

Huidige prijzen liggen rond €500,- voor een pallet ca 1000Kg
#6647 Pelletkachel Ruitje Schoonmaken

Posted by GermWentink op 31 January 2022 - 10:44 AM

Er komen de laatste vele onderwerpen voorbij. Maar vandaag wil ik het eens hebben over het reinigen van het ruitje van de pelletkachel. 

 

Een pelletkachel die brandt  krijgt uiteindelijk altijd aanslag op de kachelruit. Dit wordt veroorzaakt door het, bij verbranding, vrijkomen van roet en ander vuil. Na een periode van stoken is de kans is groot dat aanslag is ontstaan.Het zou mooi zijn wanneer de aanslag minimaal is en je langer kan genieten van een prachtig zicht op het levendige vlammenspel. Wat kan je doen om de kachelruit zolang mogelijk schoon te houden en wat is de oorzaak?

 

De fabrikanten van houtkachels doen hun best om het vormen van aanslag zoveel mogelijk tegen te gaan. Iedere fabrikant heeft zijn methode en zijn eigen systeem bedacht om dit tegen te gaan, maar ze werken allen met hetzelfde principe. Door het langs stromen van koude en schone lucht langs de ruit wordt aanslag voorkomen en blijft de ruit langer schoon. De optimale wijze van het verbranden van de houtpellets, en de vehouding pellets lucht, zorgen er ook voor dat de rookgassen minimaal neerslaan op de ruit.

 

Per merk pelletkachel verschilt de kwaliteit van het systeem om de ruit roetaanslag vrij te houden. Zeker in combinatie met het rookgaskanaal. Hoe zuiverder en warmer (hoger vermogen stand) de kachel brandt, hoe minder aanslag er plaats vindt. Het type pellet met de specifieke instellingen dat gebruikt wordt heeft wellicht de meeste invloed.

 

Mijn ervaring is dat de bruine pellets veel meer aanslag geven dan de blanke 100% naaldhout pellets. De laatste jaren stook ik daarom 100% naaldhout met EN Plus A1 keurmerk. Samen met de optimale instellingen per vermogensstand (uit mijn spreadsheet) zorgt dit ervoor dat ik in het stookseizoen om de dag het ruitje hoef schoon te maken. Na enkele dagen ontstaat er een lichtgrijze waas van stof die ik dan weg haal. Als ik de pelletkachel op de temperatuurgestuurde Eco modus zet stopt de pelletkachel telkens indien de ingestelde kamertemperatuur is bereikt. De ruit blijft dan niet meer schoon, en is er na een dag een behoorlijke aanslag. Dit komt door het veelvuldig starten en stoppen van de kachel. Bij het starten en stoppen daalt de verbrandingstemperatuur en ontstaat er meer roet in het rookgas.

 

Er vindt dus altijd roetvorming plaats bij een pelletkachel. Wat doe ik om deze te verwijderen?

 

Ik pak één van de microvezeldoekjes die ik alleen voor de pelletkachel gebruik, of, indien de doekjes in de was zijn, een stukje keukenpapier. Het doekje wordt gevouwen volgens de methode van de schoonmaaksters zie  en ik bevochtig alleen de (eerste) bovenzijde. Telkens nadat ik een nieuwe zijde heb gevouwen (dit kan 8 keer!) wrijf ik het ruitje schoon. Het eerste flapje van de doek wordt het meest vies, daarna wordt het steeds minder vies. Door de vouwmethode van de schoonmaaksters heb je na 8 keer vouwen nog steeds een schone zijde. Mocht er tijdens het reinigen nog wat extra hardnekkige aanslag zitten (Meestal langs de rand van de ruit)  dan doop ik de punt van het vochtige doekje, of papier, voorzichtig in een klein beetje as en wrijf daarmee de aanslag weg. Na het schoonwrijven laat ik het ruitje goed drogen, want vochtig glas neemt direct aanslag op! Intussen verwijder ik de as en maak het verbrandingskorfje van de pellets goed schoon. 

 

Wat is jullie reactie, zijn er nog meer tips?

 

 
#6410 Aanschaf Pelletkachel

Posted by Gast op 22 December 2021 - 06:53 PM

Goedeavond wij zijn een beetje aan het kijken voor een pelletkachel.
Er is bij ons geen rookkanaal dus dat zal moeten aangelegd worden.
Ik lees over geluid van ventilator van rookkanaal is dat altijd nodig? Bij ons kan het rookkanaal recht omhoog gemaakt worden waarschijnlijk. Iemand tips voor een goede pelletkachel?


#6380 Pelletkachel Blaast Zichzelf Uit Bij Opstarten

Posted by Jeffrey op 20 December 2021 - 04:32 PM

Hallo,

 

onze eerste ervaring met een pelletkachel, deze stond geplaatst door de vorige eigenaar van ons appartement.

Het is een JustFire PS-15-2 (9kw).

Wij wonen aan de Belgische kust, dus een technieker van JustFire laten komen is niet direct een optie.

 

Na het vullen van het vuurmandje, start het aanmaken van de pellets.  Maar kort nadat de steekvlam begonnen is, dooft de vlam weer.

Het lukt dus niet om voldoende pellets te ontbranden om verder te gaan.

(het zijn nieuwe pellets)

 

Op de kachel kun je enkel de rookgasventilator, de ventilator, de first-time-feed en cleaning cyclus regelen. (en week-timer) 

We hebben al geprobeerd met verschillende hoeveelheden pellets en door het aanpassen van de rookventilator, maar zelfs met de uiterste opties van -20  tot +20 maakt het geen verschil.

Ik heb de indruk dat er teveel turbulentie is om de initiële vlam stabiel te houden.  De eerste pellets die opbranden worden ook al snel uit het mandje geblazen.

 

De vorige eigenaar had een stuk buis lopen naar de luchtinlaat en trok lucht uit de kamer, maar ik herinner me dat hij de buis opzettelijk geplooid had, om de toevoer wat te blokkeren ?

Maar dat leek me niet normaal.

We hebben een nieuwe schouw gestoken en trekt de kachel verse lucht uit de kamer, maar zonder aansluitstuk op de lucht inlaat.

De firma die de schouw plaatste wou niet aan de instellingen komen, want "niet in hun gamma"....

 

Is het mogelijk dat het toestel toch teveel lucht aantrekt ?

 

Groeten,

Jeffrey

 
#6225 Kalibreren Mcz Cute

Posted by Stefan11 op 24 November 2021 - 03:06 PM

Goededag,

 

Weet iemand hoe de functie van het kalibreren van de Cute precies werkt?

Ik krijg regelmatig een storing A02 op de kachel. Nu is er al een monteur geweest maar deze heeft het niet kunnen verhelpen.

Op zoek naar de oorzaak kreeg ik de tip om de kachel te kalibreren.

Deurtje open zetten

Testknop ingedrukt houden to CAL. op de display.

Het display geeft dan aan ON

Als ik met een prikker reset druk dan komt er DONE te staan.

Ik heb alleen het idee dat er helemaal niks gebeurt. Weet iemand hoe deze functie precies werkt en wat er moet volgen?

 

Groeten Stefan
#6103 Schoorsteen - Hoe Zit Het Nu?

Posted by Harlo op 02 November 2021 - 08:33 AM

Rookgas afvoer moet zijn in de vrije zone dwz dat er geen ramen in de gevel zijn en/of gebouwen in de nabijheid met ramen waardoor de rookgassen naar binnen kunnen treden.

Uw rookgas afvoer heeft waarschijnlijk weet niet zeker Te veel bochten 90 gr en horizontaal verlopende rookgasafvoer buizen, dit is niet ideaal.

Misschien een tekening.