Ga naar inhoud


Foto

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 Korby323

Korby323

    beginner

  • Members
  • Pip
  • 1 Posts:

Geplaatst op: 26 April 2015 - 08:39 AM

Hallo allen,

Zou iemand mij mogelijk kunnen helpen met het onderstaande probleem.
Ik heb een cv pelletkachel op de cv aangesloten. De Kombi ketel staat op zolder en de pelletkachel staat beneden. De cv installatie bestaat uit radiatoren en vv. De pelletkachel is onder de vloer in de cv installatie tussengebouwd met een mix ventiel met 55 graden. Het is een cv pelletkachel met 12,5 kw

Het probleem is dat met het mixventiel de radiatoren warm worden, maar de vv niet meedraaid in het verwarmen. De aanvier van de vv is loeiheet, echter gaat er geen verwarming door heen.
Het valt op dat als de pelletkachel brand ( bijvb 3 uur achter elkaar op vol vermogen ) de temperatuur niet verder oploopt dan 59 graden. Ik Heb de klep er tussen uit gehaald, en nu draait de vv wel mee en de radiatoren ook. Probleem opgelost zou je denken, helaas niet. Mijn pelletkachel komt nu niet goed op temperatuur, waardoor de Pelllets niet goed verbranden, de korf na elke start en stop vol zit met as en de kachel ook veel vervuild.

Oplossing kan zijn om het mengventiel weer terug te plaatsen, maar ik was benieuwd of jullie andere idee├źn hebben.

Gr Korby

#2 Pelletkachelforum beheer

Pelletkachelforum beheer

    Administrator

  • Administrators
  • 743 Posts:

Geplaatst op: 28 April 2015 - 08:06 AM

Een pelletkachel cv is en blijft vaak een grote puzzel aangezien water de weg van de minste weerstand kiest.
de vloerverwarming geeft meer weerstand dus gaat het er langs heen, u kunt hier een pomp die het water door de vloerverwarming forceert of de voetventielen van uw radiatoren iets dicht zetten.

Een mixventiel en een open verdeler is een grote aanrader in dit soort situatie's aangezien u nu veel condensatie krijgt in uw pelletkachel.


Hosting en Seo door
scheiding