Ga naar inhoud


lampen
zonnepanelen
laptops4all

Hoe Warm Is Het Water


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 Gast_Geert_*

Gast_Geert_*
  • Guests

Geplaatst op: 28 April 2016 - 06:07 PM

Hallo ,

we hebben een Ravelli HRV120

en heb twee vragen :

 

Wie heeft er ervaring hoe warm het water ECHT wordt als de temp ingesteld staat op 65 gr in de computer ( en staat ook op het display ) ( Hier komt die NIET hoger als 52/53 Graden , retour 47 graden , gemeten net achter de kachel )

 

Kachel is aangesloten op een open verdeler .  Maar wat doet een open verdeler nu precies ??

 

ik hoor graag jullie reactie

Gr Geert

 #2 Gast_Jean Ecogeneration_*

Gast_Jean Ecogeneration_*
  • Guests

Geplaatst op: 05 May 2016 - 09:58 PM

Hallo Geert,

 

De open verdeler zorgt ervoor dat in systemen met meerdere pompen de pompdebieten op elkaar aangepast worden. Of een open verdeler in jouw systeem zinvol is hangt af van het hydraulische ontwerp. Misschien kun je dat eens posten. Zet daarvoor eens schematisch je ketel(s), pompen en warmteafnemers op papier.

 

De behaalde temperatuur hangt in de basis af van de warmte die je produceert (op welke stand staat je Ravelli?) en de warmte die afgenomen wordt (hoeveel radiatorvermogen heb je erop aangesloten). Uit de aanvoer- en retourtemperatuur die je opgeeft blijkt dat je systeem niet al te veel warmte afneemt (verschil tussen aanvoer en retourtemperatuur is maar 5-6 ºC. Dat is weinig. Het probleem lijkt dus in je warmteproductie te zitten, bij je ketel dus.

 

Als je temperatuur niet hoger komt dan 53º (heb je dat zelf gemeten aan de aanvoer gemeten of geeft de ketel dat aan?) terwijl je 65º vraagt dan kunnen bijvoorbeeld de volgende dingen mis zijn:

- vermogensstand te laag ingesteld (ik ken de Ravelli niet, maar meestal kun je een CV-pelletkachel op een bepaalde stand tussen 1 en 5 instellen).

- kachel meet incorrecte watertemperatuur en denkt dat de ingestelde 65º al bereikt is (waarbij de kachel laag gaat branden of uit gaat).

- kachel komt niet aan zijn rendement (verliest b.v. heel veel warmte door de schouw).

- kachel staat niet goed ingesteld of de temperatuurregeling werkt niet goed.

 

Groet,

 

Jean
Ecogeneration biomassaverwarmingen


Hosting en Seo door
scheiding