Ga naar inhoud


Foto
- - - - -

Afstellen Artel Nextgen9


No replies to this topic

#1 John1979

John1979

    beginner

  • Members
  • Pip
  • 1 Posts:

Geplaatst op: 18 December 2023 - 02:05 PM

Beste forumleden,

 

Als eerst dank voor het toelaten op jullie mooie forum. Ik heb hier al veel zitten lezen voor ik mijn eerste pelletkachel kocht en heb veel informatie kunnen vinden.

 

Ik heb gekozen voor een Artel Nextgen 9 9kw pelletkachel maar ik krijg hem niet netjes afgesteld. Dit komt waarschijnlijk door mijn gebrek aan ervaring tot nu toe. 

 

Ik heb begrepen dat er hier iemand op het forum zit die dit met zijn eigen gemaakte tool na kan kijken voor mensen waar de juiste parameters moeten zijn, zou die gene dit voor mij ook misschien kunnen doen? Ik heb al wat informatie verzameld maar mocht er nog meer info nodig zijn dan hoor ik het graag!

 

Kachel: Artel Nextgen9 9kw

Pellets: Airbour witte pellets (100% naaldhout)

Lengte schoorsteen: Aansluiting kachel tot schoorsteen ongeveer 1 meter diameter 80mm en daarna 8,90 meter diameter 100mm door het dak.

 

De eerste 5,40 meter flex door de oude schouw recht omhoog en daarna nog 3,50 meter dubbelwandig door het dak omhoog in de vrije lucht.

 

1 liter pellets afgewogen wegen exact 630 gram

 

En mocht het voor de info nodig zijn, standaard staan PR06 op 820 en PR018 op 1500 ingesteld. Dit zijn de fabrieksinstellingen.

 

Als ik hem op de standaard waardes laat branden dan is mijn raampje binnen no-time zwart. Zet ik de rookgas fan op +3 dan brand hij redelijk schoon alleen is de vlam vrij wilt. Ik heb het idee dat dit weer te veel is van het goeie. Met de parameters per stand aanpassen lukt het mij tot nu toe ook niet.

 

Al vast heel erg bedankt voor jullie hulp en mocht er meer info nodig zijn dan hoor het is graag van jullie!

 

Groetjes, John.

 

 

Reageer op dit onderwerp  


Hosting en Seo door
scheiding