Ga naar inhoud


- - - - -

Fijnstof En Co Uitstoot Vragen


2 replies to this topic

#1 Gast_Richard_*

Gast_Richard_*
  • Guests

Geplaatst op: 14 November 2023 - 01:41 PM

Beste Forumlezers en schrijvers, 

 

Mijn naam is Richard verviers en ik ben informatie aan het inwinnen over een artikel op het gebied van uitstoot, graag zou ik een paar vragen willen stellen, bedankt alvast voor de genomen moeite

Hoe beïnvloedt de werking van pelletkachels de productie van fijnstof in vergelijking met andere verwarmingsmethoden? Ik ben geïnteresseerd in het begrijpen van de specifieke mechanismen waardoor pelletkachels mogelijk meer of minder fijnstof genereren. Ook zou ik graag willen weten hoe de impact van fijnstof op de luchtkwaliteit en gezondheid zich verhoudt tot de impact van CO-uitstoot. Welke van deze twee emissies, fijnstof of CO-uitstoot, wordt als schadelijker beschouwd voor zowel het milieu als de menselijke gezondheid, en waarom?

 #2 Gast_Gast _*

Gast_Gast _*
  • Guests

Geplaatst op: 14 November 2023 - 03:33 PM

 https://www.google.c...kachel fijnstof
 #3 GermWentink

GermWentink

    Moderator

  • Members
  • Pip Pip Pip
  • 357 Posts:
  • LocationWenum Wiesel

Geplaatst op: 14 November 2023 - 08:38 PM

Dag Richard,

 

De pelletkachel produceert fijnstof dat is een feit. Maar het meest belangrijk is de kwaliteit van de kachel en het rookgaskanaal die het grootste gedeelte van de fijnstof opvangt. Dit is in geen verhouding met een traditionele houtkachel. Het moet algemeen bekend zijn dat gasverbranding ook CO2 en andere afvalstoffen produceert. Voor het verbranden van Gas is er geen compensatie meer mogelijk, immers het komt uit de aarde. Daar pellets veelal gemaakt worden van afval en rest hout uit de zagerijen, heeft het gebruik van pellets veel minder invloed op het CO2 totaal. Sterker nog, door dat we pellets verbranden, compenseren we juist het CO2 dat geproduceerd zou worden om het hout afval te verwerken, waardoor men voorzichtig stelt dat het verbranden van pellets CO2 neutraal is. Bovendien ligt het rendement van de pelletkachel ver boven de 90% (merken zoals MCZ komen zelfs tot 96% rendement) Je zou dat mee moeten nemen in je artikel. 


ezgifcom-gif-maker.gif

Mijn pellets stook ik in een 'MCZ-Deco' pelletkachel,
in een 'Artel compact 20kw autocleaning'  met 500Ltr buffer PelletCV,

en in een 'Artel Julia Next' pelletkachel! 

Tuning van Pelletverbruik en parameter instelling via een eigen E-form tool!

 
Reageer op dit onderwerp  


Hosting en Seo door
scheiding