Ga naar inhoud


Foto
- - - - -

Afstelling Italfuoco 8Kw


Best Answer Brabofries , 20 January 2022 - 09:16 PM

Dit topic mag gesloten worden, ik ga wel contact opnemen met een professioneel bedrijf.

Go to the full post


19 replies to this topic

#1 Brabofries

Brabofries

    volwaardig lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 10 Posts:

Geplaatst op: 19 January 2022 - 06:16 PM

Hallo allemaal,

 

Ik heb een ItalFuoco 8KW in mijn schuur staan en ik heb het idee dat de afstelling niet helemaal klopt en dat deze teveel pellets verbruikt. Ik kan met 15 kilo pellets ongeveer 22 uur doen, dan is het reservoir leeg.

Nu heb ik op de website van Warmteservice de handleiding met parameters van de ItalFuoco gevonden, maar deze parameters zien er anders uit dan op mijn kachel. In de handleiding staat bijvoorbeeld dat de PR06 (aantal pellets in eco stand) een waarde van 1.6 moet hebben, maar bij mij is deze waarde volgens het scherm 850.

Verder lijkt het erop dat mijn warme lucht ventilator snelheden parameters een stuk hoger staan dan in de handleiding, maakt dat nog iets uit of zorgt dat alleen voor een luidere kachel?

 

Bedankt!

 

Rick



AAA ECO BV stickers

#2 GermWentink

GermWentink

    Moderator

  • Members
  • Pip Pip Pip
  • 130 Posts:
  • LocationWenum Wiesel

Geplaatst op: 19 January 2022 - 07:21 PM

Dag, kun je aangeven of je wel in het technisch menu komt, en hoe je dat doet. 


  Ik stook mijn pellets in een 'MCZ-Deco' pelletkachel en in een 'Artel compact 20kw autocleaning' pelletCV  

 


#3 Brabofries

Brabofries

    volwaardig lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 10 Posts:

Geplaatst op: 19 January 2022 - 07:40 PM

Dag, kun je aangeven of je wel in het technisch menu komt, en hoe je dat doet. 

 

1x op de - knop totdat SET in het scherm staat, daarna 4x op de aan/uit knop tot UT04 in het scherm staat, daarna met de + knop naar A09, daarna op de aan/uit knop en dan ben ik in het parameter menu.



#4 Gast_Gast _*

Gast_Gast _*
  • Guests

Geplaatst op: 19 January 2022 - 08:15 PM

680 gram / uur  niet veel voor schuur



#5 Brabofries

Brabofries

    volwaardig lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 10 Posts:

Geplaatst op: 19 January 2022 - 08:19 PM

Ja het is een schuur, maar wel een geïsoleerde schuur. Plafond en muur isolatie met piepschuimplaten.



#6 Gast_Gast _*

Gast_Gast _*
  • Guests

Geplaatst op: 19 January 2022 - 08:58 PM

PR6+7 50 lager. hoeveel uur dan per zak ?

 

gebeurt afvoer rookgas conform regelgeving ?



#7 Brabofries

Brabofries

    volwaardig lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 10 Posts:

Geplaatst op: 19 January 2022 - 09:08 PM

PR6+7 50 lager. hoeveel uur dan per zak ?

 

gebeurt afvoer rookgas conform regelgeving ?

PR06 staat nu op 700, stond op 750

PR07 staat nu op 850, stond op 900

 

Rookgaskanaal is 80mm enkelwandig die via de muur naar buiten gaat, dan ongeveer 4 meter omhoog tot boven de nok met een windkap erop.

 

Maakt de snelheid van de warmtelucht ventilator nog iets uit?



#8 Gast_Gast _*

Gast_Gast _*
  • Guests

Geplaatst op: 19 January 2022 - 10:39 PM

maakt weinig uit.

 

is buiten een T-stuk en dubbelwandig



#9 Brabofries

Brabofries

    volwaardig lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 10 Posts:

Geplaatst op: 20 January 2022 - 02:27 PM

Nee buiten is het enkelwandig. Waarvoor heb ik een T stuk nodig? Wat heeft dat met de afstelling te maken?



#10 Gast_Gast _*

Gast_Gast _*
  • Guests

Geplaatst op: 20 January 2022 - 02:44 PM

enkelwandig en bocht verstopt schoorsteenbrand

maak eerst afvoer io voor kachel afstellen



#11 Brabofries

Brabofries

    volwaardig lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 10 Posts:

Geplaatst op: 20 January 2022 - 02:49 PM

De afvoer zit er al 2 jaar zo op, ik maak deze elk half jaar schoon, er komt bijna geen rotzooi uit.

 

Om terug te komen op mijn originele vraag, hoe komt het dat de waardes die in de handleiding staan er anders uitzien dan dat ik in mijn kachel kan instellen?



#12 Gast_Gast _*

Gast_Gast _*
  • Guests

Geplaatst op: 20 January 2022 - 08:39 PM

aan warmteservice vragen

 

veel plezier met die afvoer als schuur ooit in de fik gaat beter begrijpen



#13 Brabofries

Brabofries

    volwaardig lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 10 Posts:

Geplaatst op: 20 January 2022 - 09:13 PM

Bedankt voor je nuttige reactie, nu heb ik inderdaad een stuk meer kennis opgedaan en weet ik precies hoe een afvoer van een pelletkachel moet zijn.

Als je niks zinnigs te zeggen hebt met een gastenaccount, reageer dan gewoon even lekker niet ofzo.

 

Heb je zelf ├╝berhaupt wel een ItalFuoco? Ik vraag namelijk advies over deze kachel, niet over m'n rookkanaal.

 

 



#14 Brabofries

Brabofries

    volwaardig lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 10 Posts:

Geplaatst op: 20 January 2022 - 09:16 PM   Best Answer

Dit topic mag gesloten worden, ik ga wel contact opnemen met een professioneel bedrijf.



#15 Gast_Gast _*

Gast_Gast _*
  • Guests

Geplaatst op: 20 January 2022 - 09:27 PM

lange tenen omdat afvoer niet deugt.

binnen enkele jaren gaten in buis van roest.  :D



#16 Brabofries

Brabofries

    volwaardig lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 10 Posts:

Geplaatst op: 20 January 2022 - 09:49 PM

Ja dat snap ik, maar snapt u mijn frustratie ook na zo'n reactie van 'als ooit je schuur in de fik gaat'? Ik vindt dat niet echt een normale reactie. De buis is aan de buitenkant van 100% RVS, enkelwandig. De doorgang door de muur is uiteraard wel dubbelwandig, jammer als die pijp na een aantal jaar weggeroest is, dan zet ik er wel een nieuwe op. Voor nu is de afstelling belangrijker. 

 



#17 Gast_Gast _*

Gast_Gast _*
  • Guests

Geplaatst op: 20 January 2022 - 10:42 PM

koud weer minder trek door snelle afkoeling rookgas.

dan doe je toch ook een dikkere jas aan ?

 

 

 

 



#18 GermWentink

GermWentink

    Moderator

  • Members
  • Pip Pip Pip
  • 130 Posts:
  • LocationWenum Wiesel

Geplaatst op: 21 January 2022 - 03:36 PM

Om terug te komen bij de originele vraag Via A9 kom je in het  technisch menu. Daar kun je de parameters instellen. (eerst de oude waarden noteren)

 


  Ik stook mijn pellets in een 'MCZ-Deco' pelletkachel en in een 'Artel compact 20kw autocleaning' pelletCV  

 


#19 Brabofries

Brabofries

    volwaardig lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 10 Posts:

Geplaatst op: 21 January 2022 - 04:28 PM

1x op de - knop totdat SET in het scherm staat, daarna 4x op de aan/uit knop tot UT04 in het scherm staat, daarna met de + knop naar A09, daarna op de aan/uit knop en dan ben ik in het parameter menu.

 

Ik zit al in het parameter menu



#20 Harlo

Harlo

    groot gebruiker

  • Members
  • Pip Pip Pip
  • 132 Posts:

Geplaatst op: 24 January 2022 - 02:18 PM

Heb je een continu draaiende pelletmotor? Dan zijn de waarden nl anders





Reageer op dit onderwerp