Ga naar inhoud


Huidige Maakt Teveel Kabaal; Nieuwe Aanschaffen Zonder Convec


1 reply to this topic

#1 Gast_Elisabeth_*

Gast_Elisabeth_*
  • Guests

Geplaatst op: 07 December 2021 - 06:44 PM

Beste, wie kan mij misschien adviseren?

 

Momenteel hebben we een goedkope pellet kachel die echt belachelijk veel lawaai maakt (ventilatie). Instelling naar laagst veilige stand helpt niet. Hij staat daarom ook nooit aan, onwijs zonde.

 

Er is wat budget, dus ik dacht laat ik eens kijken op pelletkachels zonder stroom, als ik toch een ander wil aanschaffen. Maar zo lees ik, dan heb ik geen 80mm pijp nodig maar 120 of zelfs groter tot 150mm. Dit is eventueel een optie, kost wel wat natuurlijk.

 

We willen een kleine voorkamer verwarmen, voor de gezelligheid en omdat het behaaglijk is (we hebben vloerverwarming).

Maar rare berichten met strenge winters (?) dus wat is er op tegen als je de kachel als buffer hebt voor deze ruimte en de ruimte ernaast (open verbinding van voor- naar achterkamer totaal iets meer dan 100m3. Want zakken pellets daar kun je wel wat van op voorraad hebben. Niet veel, ik woon vlakbij zee, kost veel per m2 grond. Een pluspunt t.o.v. hout blokken stallen.

 

Dus ik dacht laat ik even naar de lokale haarden specialist gaan :-) Een half uur voor sluitingstijd, volgende x ga ik eerder..

Optie 1) Via hun iets uitzoeken met natuurlijke convectie, maar dan hou ik de benodigde stroom. Zoals de Duroflame Rembrandt 

Is deze stroom enkel alleen nodig bij het opstarten en zou een stroomgenerator dan een idee zijn? (ik las zelfs over een simpele UPS) 

 

Optie 2) Iets wat helemaal stroomloos is zoals de Laminox Fiorella 8 https://gasloosstoke...item/36-laminox

Ik werd gewezen op de hendel aan de zijkant, een soort opwindsysteem wat wel een geluid geeft zoals een klok. Maar in hoeverre dit getik geregeld en/of hard te horen is weet ik dus niet. Ook is dit een 'goedkopere' variant pelletkachel. Misschien is een stroomloze al helemaal niet aan te raden.

 

Wie weet heeft iemand hier wel een advies? :-) 
Alvast dank!}

Groet Elisabeth

 

 

 #2 Harlo

Harlo

    groot gebruiker

  • Members
  • Pip Pip Pip
  • 196 Posts:

Geplaatst op: 08 December 2021 - 08:10 AM

Welk merk kachel heeft u nu? Is deze wel goed afgesteld ? De kachels maken altijd geluid

Een pelletkachel zonder stroom moet u zien als een houtkachel en de daarvoor nodige rookgasafvooer dus grotere diameter en tot boven de nok van het huis om voldoende trek te genereren.

Reageer op dit onderwerp