Ga naar inhoud


Foto

Onderzoek Naar Pelletkachel Afvoer Op De Gevel En Branden

pelletkachel branden afvoer regelgeving

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 Pelletkachelforum beheer

Pelletkachelforum beheer

    Administrator

  • Administrators
  • 743 Posts:

Geplaatst op: 17 January 2018 - 10:48 AM

 
Onderzoek naar brand met pelletkachels

Het onderzoeksteam is een samenwerking tussen de drie noordelijke brandweerkorpsen. Het doet onderzoek naar bijzondere branden of trends, om daar lering uit te trekken.

 

 
Deskundige
 
Wanneer de kachel door een deskundige geïnstalleerd wordt, kan er weinig mis gaan, denkt Jaarsma. “Maar er zijn ook mensen die een kachel bij de Praxis kopen en die zelf installeren. Wij adviseren om dat niet te doen.” Een voorbeeld van een fout bij installatie noemt Jaarsma het aansluiten van de pelletkachel op een geveldoorvoer. “Een pelletkachel moet volgens het bouwbesluit worden aangesloten op een schoorsteenkanaal. De rook moet naar boven. Als een pelletkachel wordt aangesloten op de gevel kan het zijn dat de rook niet goed naar buiten gaat, vanwege de wind.”

 

 #2 Marinus49

Marinus49

    volwaardig lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 16 Posts:

Geplaatst op: 18 January 2018 - 02:51 PM

Het wordt hoogtijd dat het kaf van het koren wordt gescheiden. Nu wijzelf een prachtige pelletkachel hebben let je in je buurt erop hoe sommigen hun kachel hebben aangesloten. Schrikbarend zo nu en dan, gewoon door de muur, een stukje pijp erop met een chinees kapje en maar stoken. Gevolg zwarte muur met de nodige regen erbij heerlijke strepen op je buitenmuur. Vaak ook nog eens dusdanig geplaatst dat de pijp nog ver beneden het dak uitkomt. Goed voor de verstandhouding met je buren. We zijn zeer tevreden met de installateur uit Schoorl die het keurig heeft aangelegd en prima service verleent.


Hosting en Seo door
scheiding