Ga naar inhoud


Exscheiding
Foto

Afstellen Bio Comfort 30 Kw

afstelling pellettoevoer

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Freek

Freek

    beginner

  • Members
  • Pip
  • 1 Posts:

Geplaatst op: 27 December 2017 - 11:09 PM

Hallo,

 

Ik heb twee weken geleden een huis gekocht met een pelletkachel op de cv i.c.m. een warm waterboiler. Ik kwam er al snel achter dat het geheel niet goed was afgesteld. Na veel lezen heb ik het al een stuk beter gekregen. Ik heb alleen nog wat twijfels over de vlam. Hieronder in het kort de opzet van de installatie en wat ik gedaan heb.

 

bio comfort/woody ketel (voorloper RTB) van ongeveer 7 jaar oud. Ketel heeft geen lambda sensor in de afvoer zitten. Er is een boiler van 200 liter aan gekoppeld die twee keer per dag opgeladen wordt op 50% van het ketel vermogen, dit werkt (nu) prima. Heb de ketel op 70% (21kW) gezet. Dit is vermogen genoeg om het huis warm te krijgen.

 

Nu heb ik de pellets gewogen met de zogenaamde 360sec test drive en kom uit op 1310 gram. Als ik deze nu instel vind ik de ketel heftig brander. Als ik de deksel optil boven de brander dan wapperen de vlammen boven de ketel uit. Niet zo extreem dat ik niet de brander kan zien maar ze komen net naar buiten (70% ketelvermogen). Is dit normaal? Ik heb pas twee weken ervaring ;-) en wil de boel niet kapot stoken. De pellets brand hij wel netjes op voordat ze van de brander worden geduwd. Heb ook mooie donker grijze as in as lade. Vind wel wat filmpjes op internet en dan zien de vlammen er wel wat rustiger uit als bij mij al weet ik niet of dit vergelijkbare ketels/branders zijn. Kan iemand me verder helpen?         

 

Alvast bedankt je reactie!

 

m. vr. gr.

 

Freek