Ga naar inhoud


Pelletketel Cv + Ww


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 Gast_Edwin Bk_*

Gast_Edwin Bk_*
  • Guests

Geplaatst op: 10 November 2016 - 12:04 PM

Wil voor mijn vakantie huisje een pelletkachel plaatsen. Is voor cv en warm water.

Ben niet heel het jaar aanwezig. Weet niet goed wat de mogelijkheden zijn.

Wie heeft hier ervaring mee ?

 

In de zomerperiode moet dan ook de cv blijven branden ivm de boiler voor warm water ?

 

Als de capaciteit te groot genomen is, gaat de installatie pendelen. Volgens mij krijg je hierdoor een slecht rendement. Wat kun je hier het beste mee doen ?

 

 

 AAA ECO BV stickers

#2 Gast_Jean Ecogeneration.nl_*

Gast_Jean Ecogeneration.nl_*
  • Guests

Geplaatst op: 11 November 2016 - 11:10 PM

Hoi Edwin,

 

Ik heb veel ervaring met verschillende CV-installaties op pellets. Voor elke situatie is wel een passende pellet-cv te vinden. Maar ik zou je aanraden om een leverancier te zoeken die er veel ervaring mee heeft want het is erg gemakkelijk om fouten te maken. Daarnaast is natuurlijk een goede service belangrijk want het zal wel je primaire warmtebron worden.

 

In de zomerperiode moet inderdaad de pelletketel ook af en toe branden om warm water te maken. Dat lijkt me bij een CV-kachel niet echt ideaal omdat deze ook wamte in de omgeving (je woonkamer?) uitstraalt. Een pelletketel heeft daar veel minder last van (zijn beter geisoleerd). Je kunt de pellet-cv wel instellen om b.v. alleen 's morgens een uurtje te branden om een boilervat of buffer op te warmen zodat je gedurende de dag voldoende warm water hebt.

 

Pendelen kun je eigenlijk nooit voorkomen omdat in een zachte winter elke installatie overcapaciteit heeft (want een verwarmingssysteem dimensioneer je op de koudste winters die je kunt voorzien). Koop dus een kachel/ketel die goed tegen pendelen kan (zelfreinigend is en weinig start/stopverliezen heeft) of gebruik een buffervat (ook handig om warm water mee te maken). Nadeel van een buffervat is wel weer dat dit stilstandsverliezen heeft.

 

Veel succes!

 

Jean
Ecogeneration pelletsystemen#3 Gast_JDH_*

Gast_JDH_*
  • Guests

Geplaatst op: 18 December 2016 - 09:49 AM

Als je in de zomer bang bent voor het pendelen is er misschien ook de mogelijkheid om het buffervat te verwarmen middels zonnepanelen of heatpipes. Voordeel van zonnepanelen is dan weer bij overcapaciteit dat ze toch blijven opleveren. Bij mij werkt de combinatie van deze drie goed.