Ga naar inhoud


- - - - -

Natura 7 Of Edilkamin Kikka


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 Gast_Rik de Kraam_*

Gast_Rik de Kraam_*
  • Guests

Geplaatst op: 26 March 2016 - 09:56 AM

Beste allen,

 

Ik heb een vraag: ik zit voor mijn appartement te twijfelen tussen twee pelletkachels voor in mijn appartement van - pakweg - 65 m2 ter vervanging van mijn CV-installatie. De keuze gaat tussen de Natura 7 van Nordic Fire (met subsidie kom ik zo uit op 3000 euro incl. plaatsing) en de Edil Kamin Kikka (ik kom met subsidie uit op zo'n 2000 euro incl. plaatsing). Uiteraard zit er qua prijs een behoorlijk verschil tussen de twee kachels. Verschillen die ik tussen de twee zie, is dat de natura 7 wat mooier lijkt qua vormgeving (maar nog niet in het echt gezien) en het rendement dat wordt gegeven hoger ligt bij de Natura 7 (94,6%). Hoe zouden jullie de afweging maken tussen de kachels en zijn er nog verschillen tussen de kachels die belangrijk zijn om in aanmerking te nemen? Alvast dank voor het meedenken!

 

Rik de Kraam AAA ECO BV stickers

#2 Gast_Rik de Kraam_*

Gast_Rik de Kraam_*
  • Guests

Geplaatst op: 26 March 2016 - 10:01 AM

Beste allen,

 

Ik heb een vraag: ik zit voor mijn appartement te twijfelen tussen twee pelletkachels voor in mijn appartement van - pakweg - 65 m2 ter vervanging van mijn CV-installatie. De keuze gaat tussen de Natura 7 van Ravelli (met subsidie kom ik zo uit op 3000 euro incl. plaatsing) en de Edil Kamin Kikka (ik kom met subsidie uit op zo'n 2000 euro incl. plaatsing). Uiteraard zit er qua prijs een behoorlijk verschil tussen de twee kachels. Verschillen die ik tussen de twee zie, is dat de natura 7 wat mooier lijkt qua vormgeving (maar nog niet in het echt gezien) en het rendement dat wordt gegeven hoger ligt bij de Natura 7 (94,6%). Hoe zouden jullie de afweging maken tussen de kachels en zijn er nog verschillen tussen de kachels die belangrijk zijn om in aanmerking te nemen? Alvast dank voor het meedenken!

 

Rik de Kraam 

 

Nog een toevoeging: een voordeel van de Kikka is m.i. dat die net wat kleiner is dan de Natura 7 en daarmee dus iets minder prominent aanwezig is als de pelletkachel niet aan staat. Qua grootte van het glas zit er volgens mij niet zoveel verschil tussen. #3 Gast_Olaf_*

Gast_Olaf_*
  • Guests

Geplaatst op: 26 March 2016 - 12:13 PM

die Natura heeft toch een schoonmaakfunctie aan boord? had ook gezien dat het merk Dielle dit heeft maar die werkt dan weer niet met een normale brander klopt dat?#4 Gast_Rik de Kraam_*

Gast_Rik de Kraam_*
  • Guests

Geplaatst op: 26 March 2016 - 02:11 PM

Afgaande op de folder is dat inderdaad ook een verschil. Is dat schoonmaken echt zo'n ding of in feite een peulenschil (maar vergeet je in de praktijk dat regelmatig)? Ben ook benieuwd of gebruikers al ervaring hebben met beide pelletkachels. Ik realiseer mij wel dat beide kachels (vrij) nieuw zijn, dus wellicht valt dat tegen.