Ga naar inhoud


Pelletkachel Op Bestaand Rookkanaal Gaskachel

pelletkachel rookkanaal gaskachel bestaan vraag

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 Gast_Stelma_*

Gast_Stelma_*
 • Guests

Geplaatst op: 08 October 2014 - 01:18 PM

Hallo allemaal,

 

Ik vraag mij af of ik mijn pelletkachel kan aansluiten op een bestaande gaskachel aansluiting die in mijn woning zit.

Zoals ik het kan inschatten is dit een buis in een stenen schoorsteen (rookkanaal). Precieze diameter weet ik (nog) niet maar buis is volgens mij van aluminium. De aansluiting zit in het plafond en daar wou ik graag de pelletkachel op aansluiten. Begrijp uit de verhalen op internet dat aluminium geschikt is voor de temperaturen van uitlaatgassen van gaskachels. Geldt dit ook voor de uitlaatgassen van een pelletkachel of zijn deze heter zoals bij een houtkachel? Sowieso zal de eerste twee meter met standaard buis voor pelletkachels worden opgebouwd omdat ik tot aan het plafond moet zien te komen. Alvast bedankt voor jullie meedenken.AAA ECO BV

#2 tempus

tempus

  beginner

 • Members
 • Pip
 • 3 Posts:

Geplaatst op: 08 October 2014 - 01:37 PM

De buis in uw schoorsteen zou ook van inox kunnen zijn. Maar zelfs als het aluminium is kan dit volgens mij perfect gebruikt worden.

Minimum diameter zou wel 8cm moeten zijn en liefst nog meer.

 

Volgens mij is de kachel hier perfect aansluitbaar op omdat je sowieso omhoog moet met een 2m lange inox buis.#3 Euron kachels

Euron kachels

  expert

 • Members
 • Pip Pip Pip
 • 92 Posts:

Geplaatst op: 09 October 2014 - 05:48 AM

Aluminium mag niet aangezien u een fossiele brandstof gaat stoken. Aluminium heeft geen overgang van vast naar vloeibaar, de kans is dat u een plof hoort en dat de pijp is ingeklapt.

#4 Gast_Gast _*

Gast_Gast _*
 • Guests

Geplaatst op: 20 October 2014 - 01:44 PM

Bedankt voor jullie reacties. Bij nader inzien gaan we dan toch maar niet voor de oude schoorsteen :) het wordt gewoon een muur doorvoer.