Ga naar inhoud


Palletkachel Op Cv

pellet kachel cv kelder

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4 replies to this topic

#1 Gast_Michiel_*

Gast_Michiel_*
 • Guests

Geplaatst op: 06 October 2014 - 09:37 AM

Beste Forum leden, 

 

Wij zijn opzoek naar een palletkachel die onze cv bij kan verwarmen.

Deze palletkachel willen wij graag op de 3e verdieping aansluiten, op de leidingen die daar lopen van de radiatoren kan dit?

De CV staat in de kelder. Of moet de palletkachel met CV zo dicht mogelijk bij de originele CV staan?

Het moet een pallet kachel zijn die ongeveer 4kw afstaat aan de ruimte waar hij staat, en de overige warmte naar de radiatoren. 

Het gaat om een vakantiehuis, alle radiatoren zijn los van elkaar te besturen, er is dus geen centrale verwarming aanwezig.

 

Hoe kunnen wij dit zo efficiƫnt mogelijk inrichten, eventueel ook met buffervat voor tapwater/en water wat door de CV leidingen kan lopen.

 

Ik hoor graag van jullie!

 

Met vriendelijke groet, 

 

Michiel

 

 #2 Euron kachels

Euron kachels

  expert

 • Members
 • Pip Pip Pip
 • 92 Posts:

Geplaatst op: 06 October 2014 - 10:57 AM

Beste Michiel,

 

In principe mag de pelletkachel wel ergens anders staan dan de cv, normaal is het andersom en willen mensen de pelletkachel in de woonkamer en is de cv boven :)

Denk er alleen wel aan dat de pellets ook naar boven moeten en dat een zak pellets dus ook 15 kilo weegt met 10 zakken ben je dus gewoon 150kilo aan het verslepen en is het ook goed om te weten of de zolder van hout of beton is ivm het gewicht.

 

Wij kunnen voor u een technisch schema maken en samen met u doorlopen, het is dan ook raadzaam om met technische tekeningen naar onze showroom te komen.
 

Mvg Euron kachels#3 Gast_Michiel_*

Gast_Michiel_*
 • Guests

Geplaatst op: 06 October 2014 - 11:48 AM

HI Euron Kachels, 

 

Dankje voor de snelle reactie, dus het is mogelijk om de pallet kachel boven neer te zetten, boven is een open ruimte, een biljartzaal, met hoge kap, zie onderstaande foto. 

We willen hem dan plaatsen waar nu de oude kachel staat, en dan graag aansluiten op de leidingen die er liggen, achter waar de voetbaltafel staat, en dat hij vandaar de radiatoren gaat verwarmen.

En dat deze ruimte ook op een temperatuur komt van rond de 20 graden. Het is dan mogelijk dat de palletkachel automatisch aanslaat als er vraag naar warmte is, bij de radiatoren of in de ruimte zelf?

 

cd445ed1bbf2614d37aaf4a2e825e526.JPG

 #4 Gast_Michiel_*

Gast_Michiel_*
 • Guests

Geplaatst op: 13 October 2014 - 02:46 PM

Kan iemand mij vertellen of je op de alle/ welke modellen van MCZ de wifi modem kan installeren?

 

Dit geeft MCZ zelf aan op hun website: 

 

MOBILE PHONES AND SMARTPHONES

All MCZ pellet models can be managed via mobile phone with a simple text message (an accessory kit is required). If you have a smartphone, there is a dedicated app that makes all the main functions extremely user-friendly.Here below you will find the links to download this app free of charge and preview it:

Maar ik kan dit niet terugvinden op retailer sites!#5 Pelletkachelforum beheer

Pelletkachelforum beheer

  Administrator

 • Administrators
 • 740 Posts:

Geplaatst op: 14 October 2014 - 08:47 AM

De wifi modellen kan in principe op alle 2.0 toestellen, het enige punt is dat er links rechts nog wat bugs in zitten en dat de importeur en fabriek heeft besloten deze optie dan ook nog niet te activeren voor verkoop.


Hosting en Seo door
scheiding