Ga naar inhoud


Foto

Opstart Instellingen Mcz Face

opstart mvz face instellingen

 • Please log in to reply
56 replies to this topic

#41 race9

race9

  volwaardig lid

 • Members
 • Pip Pip
 • 14 Posts:

Geplaatst op: 01 mei 2016 - 01:02

Stukje uit de tekst wat ik ben tegen gekomen over het vlambeeld. Helaas even in het Engels, maar dat moet vast lukken..

 

2.2.5. Combustion control
To be certain that the choice of the recipe carried out is correct, light the stove and check the combustion when the flame is established and regularised.

The flame must have yellow sides and be white in the centre, not excessively slow or too oxygenated. Observing the flame, the upper tip must be sucked towards the high part of the combustion chamber and also, it must always remain within the outline of the grate and not overflow the sides.
The bottom of the grate must always be visible, indicating that the entire pellet that falls during a reduction motor cycle, completely burns before another load cycle.
The flame must also “pulsate” (move up and down) indicating that the loaded pellet is burnt instantly.

 

The too oxygenated flame, is low, very white and “nervous” and the members of the pellet tend to fall from the grate.
The most evident problem is a constantly low flame and a tendency to extinguish the fire especially at low power.

A poorly oxygenated flame is orange, sluggish and tends to produce wisps of smoke. The glass and the ALUTEC® (white internal refractory) quickly become dirty and blacken.
The most evident problem is the accumulation of pellets inside the grate.

 

 

vlambeeld.pngDielle pelletkachel

#42 Gast_jan smulders_*

Gast_jan smulders_*
 • Guests

Geplaatst op: 20 mei 2016 - 03:19

De code heb ik wel, die is gewon vrij te vinden op internet. Ik service de kachel zelf.

hoi zou je mij die code kunnen geven ik kan hem nergens vinden op internet

mijn emailadres is gift@vinoytapas.nl

 

bij voorbaat dank#43 Gast_gast_*

Gast_gast_*
 • Guests

Geplaatst op: 21 mei 2016 - 11:21

a9 suc6#44 Gast_alie_*

Gast_alie_*
 • Guests

Geplaatst op: 20 november 2016 - 01:46

Een vraagje over de mcz face.Het venster is na een half uur branden al helemaal vuil ( zwart) hoe kan ik dit oplossen? Heeft dit te maken met de afstelling van het aantal pellets? Ook heeft de monteur na de service vergeten dit uit het menu te halen. Kan ik dmv die code zelf verwijderen?#45 race9

race9

  volwaardig lid

 • Members
 • Pip Pip
 • 14 Posts:

Geplaatst op: 20 november 2016 - 04:03

Een vraagje over de mcz face.Het venster is na een half uur branden al helemaal vuil ( zwart) hoe kan ik dit oplossen? Heeft dit te maken met de afstelling van het aantal pellets? Ook heeft de monteur na de service vergeten dit uit het menu te halen. Kan ik dmv die code zelf verwijderen?

Als je het stukje tekst over verbranding leest ga je er wat meer van begrijpen en kan je misschien zelf wat met de instellingen e.e.a. proberen. Ik zou dit niet gelijk in het  instellingen menu achter de code zoeken, maar even naar het stukje over verbranding kijken en zien wat je zelf kunt veranderen met je pellet recept en misschien iets aanpassen met je rookgasafvoer. Schrijf wel even op met welke instellingen je begint. De onderhoudsteller kan je wel resetten met de code, maar ik zou de monteur ervoor terug laten komen. Ik wil je de manual wel mailen, maar ga niet alleen je teller resetten zonder je kachel en rookgasafvoer schoongemaakt te hebben#46 Gast_gast_*

Gast_gast_*
 • Guests

Geplaatst op: 20 november 2016 - 08:39

venster na een half uur branden helemaal zwart -> geen trekkende schouw

instellingen wijzigen is verloren tijd en moeite

 #47 Gast_alie_*

Gast_alie_*
 • Guests

Geplaatst op: 25 november 2016 - 11:08

Als je het stukje tekst over verbranding leest ga je er wat meer van begrijpen en kan je misschien zelf wat met de instellingen e.e.a. proberen. Ik zou dit niet gelijk in het  instellingen menu achter de code zoeken, maar even naar het stukje over verbranding kijken en zien wat je zelf kunt veranderen met je pellet recept en misschien iets aanpassen met je rookgasafvoer. Schrijf wel even op met welke instellingen je begint. De onderhoudsteller kan je wel resetten met de code, maar ik zou de monteur ervoor terug laten komen. Ik wil je de manual wel mailen, maar ga niet alleen je teller resetten zonder je kachel en rookgasafvoer schoongemaakt te hebben

Dank voor je antwoord en de moeite !

Ik ben intussen al aan het stoeien geweest met de pelletaanvoer, maar helaas nog geen resultaat met het vuile venster. Zonde want hij brandt mooi, alleen zie je niet veel vlam door het roet. De pelletinstellingen eerst naar -1 gebracht, en ook -2 al geprobeerd. De kachel is net door een monteur al volledig schoongemaakt, en hij is ook al een keer terug geweest voor parameters, maar het heeft niet geholpen.Zou je de manual nog willen mailen, dan kan ik er nog eens een gedegen studie van maken. Ik heb wel een klein boekje met instructies maar er schijnt een uitgebreide te zijn. Iets over rookgasafvoer staat hierin ook niet beschreven !#48 Gast_gast_*

Gast_gast_*
 • Guests

Geplaatst op: 25 november 2016 - 08:28

hoe gebeurt rookgasafvoer ? pijpje door muur of trekkende schouw#49 Gast_Ray_*

Gast_Ray_*
 • Guests

Geplaatst op: 25 november 2016 - 09:09

Kan beide maar het is wel aan te raden om trek in de pijp te hebben als je stroomuitval krijgt anders staat je huiskamer zo vol rook

#50 race9

race9

  volwaardig lid

 • Members
 • Pip Pip
 • 14 Posts:

Geplaatst op: 25 november 2016 - 09:45

Dank voor je antwoord en de moeite !

Ik ben intussen al aan het stoeien geweest met de pelletaanvoer, maar helaas nog geen resultaat met het vuile venster. Zonde want hij brandt mooi, alleen zie je niet veel vlam door het roet. De pelletinstellingen eerst naar -1 gebracht, en ook -2 al geprobeerd. De kachel is net door een monteur al volledig schoongemaakt, en hij is ook al een keer terug geweest voor parameters, maar het heeft niet geholpen.Zou je de manual nog willen mailen, dan kan ik er nog eens een gedegen studie van maken. Ik heb wel een klein boekje met instructies maar er schijnt een uitgebreide te zijn. Iets over rookgasafvoer staat hierin ook niet beschreven !

Hoi Alie, stuur dan even een PB met je e-mail adres. Je bent ingelogd als gast, dus ik kan je zo niets sturen.

Even verder op de reacties op jou tekst, Lees in de manual. (is helaas wel engels?) het stukje over rookgasafvoer eens goed door.

Ik weet niet of je kachel eerst wel goed heeft gewerkt of dat het vanaf het begin al een slechte verbranding was. Als hij eerst goed heeft gewerkt dan zou je kunnen verwachten dat er iets niet goed functioneert. Heb je vanaf het begin al een slechte verbranding, dan zou ik idd eens goed naar de rookgasafvoer kijken. Je zou om te beginnen eens kunnen kijken in je settings naar de temperatuur van je rookgassen. De rookgassen van een pelletkachel zijn niet zo heet (150-200 graden) als die van een houtkachel, je onttrekt vrij veel warmte aan de verbrandingslucht middels de convector. Die koel je weer door er ventilatie lucht langs te blazen die de ruimte verwarmt. Als je dit vrij hoog hebt staan kan je het probleem krijgen dat je niet voldoende warmte in je schoorsteen hebt om trek te bewerkstelligen. Ook kan je er een koudebrug tussen hebben die in een klap je trek omzeep helpt. Een te dikwandige schoorsteenpijp is ook niet geschikt voor een pelletkachel. Die kan hij niet snel genoeg opwarmen om voor voldoende trek te zorgen. Dit zijn nogal wat variabelen die snel kunnen veranderen nu het wat kouder wordt.

Verder nog even over je pellet recept. Als je die te laag hebt staan en je gaat stoken op een erg arm recept, wordt je kachel niet warm en heb je heel snel roet en as afzetting op je ventilator. Die van mij begon daardoor in onbalans te draaien en begon lawaai te maken. Dus niet te laag gaan zitten met je pellet recept. Of je pellets moeten erg heet branden. Als je geen trek krijgt kan je het een beetje helpen door je rookgasafvoer wat hoger te zetten, maar dat zou niet de bedoeling moeten zijn. Eerste stap is zorgen voor een goede rookgasafvoer met voldoende trek. Hierboven is het al aangegeven.. Als de stroom wegvalt en je kachel kan zijn rookgassen niet kwijt doordat de ventilator uitvalt staat je huis in no time vol rook.. Echt een slechte situatie.. (ervaring)  Ook kan je als je geen opwaartse stroming in je schoorsteen hebt erg snel terugslag krijgen door wind die erin blaast. De face heeft een "open" verbinding naar je verbrandingsruimte, en geloof me.. De vonken vliegen er dan aan de achterkant via de lucht toevoer gewoon uit. Echt een situatie die je niet wilt. Dus neem het serieus. Niet stoken op een open doorvoer naar buiten, niet stoken op een schoorsteen zonder trek. Kom je er niet uit, haal er een specialist bij. Je wilt de slechte dingen niet mee maken. Ik zie je PB te gemoed en dan stuur ik je de Manuel zodat je de situatie zelf beter in kan schatten.#51 Gast_Ruud Kolsteeg_*

Gast_Ruud Kolsteeg_*
 • Guests

Geplaatst op: 06 december 2016 - 10:28

Ook ik zou graag de code ontvangen.
Alvast bedankt!

ruudkolsteeg@gmail.com

#52 Gast_Theo Mathijs_*

Gast_Theo Mathijs_*
 • Guests

Geplaatst op: 07 december 2016 - 06:48

De code heb ik wel, die is gewon vrij te vinden op internet. Ik service de kachel zelf.#53 Gast_Alex wassink_*

Gast_Alex wassink_*
 • Guests

Geplaatst op: 29 december 2016 - 08:48

Dat zou super zijn
Raymondsistermans@hotmail.com

Mag ik ook de code aub. Info@alwatel.nl

#54 race9

race9

  volwaardig lid

 • Members
 • Pip Pip
 • 14 Posts:

Geplaatst op: 29 december 2016 - 11:04

Helaas ben ik voorlopig door een computer crash ook dit document kwijt. Misschien kan iemand die hem ontvangen heeft hem even doorsturen.

Zelf zou ik hem ook graag weer terug hebben.#55 Gast_Ray9_*

Gast_Ray9_*
 • Guests

Geplaatst op: 29 december 2016 - 12:44

Kaika= A9­
Ego star/air =C93­

#56 Maarten

Maarten

  beginner

 • Members
 • Pip
 • 4 Posts:

Geplaatst op: 10 januari 2017 - 08:08

Hoi Bas,

De service manual die ik heb is van oudere type MCZ kachels. Ik kom wel de tekst Vivo 80 met en lijst van instellingen tegen. Als je er eens in wilt bladeren dan stuur je maar een PM berichtje. Krijg je hem per mail toegestuurd. Er staat een stukje in over vlambeeld trek en van een aantal type kachels de begin instellingen.#57 Maarten

Maarten

  beginner

 • Members
 • Pip
 • 4 Posts:

Geplaatst op: 10 januari 2017 - 08:09

Zou ik deze ook kunnen krijgen? Kom niet echt verder met deze kachel?

Also tagged with one or more of these keywords: opstart, mvz, face, instellingen