Ga naar inhoud


Foto

Rookgas Afvoer Na Maand Al Verstopt?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 MarkB

MarkB

    beginner

  • Members
  • Pip
  • 2 Posts:

Geplaatst op: 12 December 2019 - 10:03 AM

Ruim een terug maand is er bij ons een Edilkamin Mito Idro geïnstalleerd die ook de CV verwarmt. De pelletkachel staat in een kantoor en is praktisch de hele dag en avond in bedrijf. Per 2 dagen gaan ongeveer 3 zakken pellets doorheen.

De brandkorf en stofbak in de verbrandingskamer worden elke ochtend gereinigd.  De kachel is aangesloten op een 80 mm flexibele buis die door een oud bestaan rookkanaal gaat naar een schoorsteen 2 etages hoger

 
Na ruim een maand gebruik ging de kachel stinken (olie-achtig) werd de ruit roet zwart en ging de kachel storing (AF). 

Na onderzoek bleek dat het T- stuk achter de kachel vol natte prut zat en ook de rookgas afvoer onderin zat vol stof. Na alles schoon te hebben gemaakt wilde de kachel nog niet zomaar opstarten. 

 

Vervolgens een stofzuiger op de rookgasafvoer te hebben gezet, met als resultaat nog een natte klont roet in de stofzuigerslang. Hierna startte de pelletkachel op. Toch heb ik het gevoel dat hij nog niet optimaal werkt. In de avond is de ruit vrij zwart en de geur is ook niet helemaal weg. De kachel staat nog geen anderhalve maand. Het kan toch niet zo zijn dat we elke maand een schoorsteenveger moeten laten komen?
 

 



#2 Pelletkachelforum beheer

Pelletkachelforum beheer

    Administrator

  • Administrators
  • 743 Posts:

Geplaatst op: 12 December 2019 - 01:29 PM

Hoe is het rookkanaal? hoeveel meter en welk materiaal.

is er een flexibel rookkanaal getrokken en zo ja is deze afgestort met vermiculite?



#3 Adeo

Adeo

    groot gebruiker

  • Members
  • Pip Pip Pip
  • 105 Posts:

Geplaatst op: 15 December 2019 - 07:33 PM

MarkB, je zal niet de eerste zijn die ondanks de aanleg van een (flexibele) pijp met aan de bovenkant een soort Nelsonkap toch water in de pijp krijgt bij een regenbui.

Heb hier op mijn dubbelwandige pijp een dergelijke kap. 

Die kap heeft aan de bovenzijde een ronde plaat die je kan wegschuiven bij een schoonmaakbeurt maar juist die losse plaat bovenop is niet in staat om bij harde wind en regen water buiten de pijp te houden.

Water wordt gewoon tussen de naden naar binnen gedrukt, oplossing was dichtkitten en bij de jaarlijkse veegbeurt de hele Nelsonkap er even afhalen.






Hosting en Seo door
scheiding