Ga naar inhoud


Foto
- - - - -

Co2 Uitstoot Pelletkachel

pelletkachel co2 uitstoot

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 Forum Admin

Forum Admin

    Administrator

  • Administrators
  • 731 Posts:

Geplaatst op: 08 November 2019 - 09:19 AM

De meeste mensen weten dat de uitstoot van CO2 steeds meer aan bod komt, hoe zit dat dan met een pelletkachel?

 

De hoeveelheid CO2 die bij verbranding vrij komt, komt overeen met hetgeen de boom tijdens zijn leven uit de lucht heeft opgenomen. Wel moet zoals elk ander type toestel, rekening gehouden worden met het energieverbruik en de uitstoot betreffende de fabricage, transport, plaatsing en installatie alsmede het onderhoud en de reparatie van het toestel en het elektriciteitsverbruik van de installatie, alsmede de fabricage en het transport van de pellets. Door de elektronisch optimaal geregelde verbranding worden relatief weinig giftige afvalstoffen geproduceerd. Het stroomverbruik van een pelletkachel is verschillend per type, in de orde van 25-150 Watt. Bij het opstarten is er kortdurend een hoger piekverbruik.

(Bron: wikipedia)

 

Bij het stoken van aardgas,steenkool of bruinkool gaat dit verhaal niet op!

Schrik niet ook als u een warmtepomp heeft is er uistoot daar u de energie voor deze machines niet altijd via een zonnepaneel kan opwekken en dus stroom nodig bent.

Weet u van welke centrale u dit betrekt en waar deze op gestookt wordt?

 

Hoe denkt u hier over?


pelletkachel

#2 JeanD

JeanD

    groot gebruiker

  • Members
  • Pip Pip Pip
  • 42 Posts:

Geplaatst op: 18 November 2019 - 02:50 PM

ik denk dat het stoken van pellets bijdraagt aan het terugdringen van de co2 uitstoot. De term co2-neutraal die je je soms op de zakken aantreft, klopt natuurlijk niet aangezien aanmaak en transport van de pellets, en pelletkachel, (nog) co2-vervuiling. 0 veroorzaakt. Mijn vuistregel van een jaar terug is dat 20% van de co2-uitstoot niet co2-neutraal is. Wellicht is dat tegen 2030 gehalveerd!