Ga naar inhoud


Foto
- - - - -

Kalor Petit Pelletkachel Met Wifi Module Anders Aan Gaan Sturen

nest kalor petite petit artel dpremote

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Frens

Frens

    beginner

  • Members
  • Pip
  • 1 Posts:

Geplaatst op: 10 October 2019 - 02:55 PM

Goedemiddag,

 

Sinds mei van dit jaar trotse eigenaar van een Kalor Petit pelletkachel met wifi module van DPremote. deze combinatie werkt goed maar zie het graag even anders omdat nu uiteraard de CV niet goed werkt aangezien de thermostaat (Nest) in dezelfde ruimte hangt als waar de pelletkachel staat. Waar ik naar toe wil:

 

Nieuwe (2e) Nest thermostaat om CV aan te sturen welke ik in de keuken neer ga zetten. Die thermostaat gaat alle radiatoren van het huis aansturen, behalve die in de woon- en eetkamer.

 

De (1e) Nest thermostaat van de woonkamer, waar de pelletkachel ook staat, wil ik gaan gebruiken om de pelletkachel aan en uit te zetten. Helaas kom ik nergens tegen om dat makkelijk te regelen. Nu kan ik wel via een relais een stopcontact aan sturen en de kachel op die manier aan/uit te gaan zetten maar dat lijkt me niet goed voor de kachel om de stroomtoevoer ineens te verbreken. 

 

Daarom ben ik op zoek naar een soort diagram hoe de wifi module werkt en hoe deze de kachel aan- en uitzet zodat ik dit via de Nest thermostaat na kan gaan bootsen... Let wel, in de app van DPRemote kun je meer dingen instellen, daar heb ik dan geen belang bij. Gaat er nu alleen om de kachel aan en uit te schakelen. Ik weet dat het een omslachtig iets is en dat het zo via de app ook werkt maar vind het leuk als alles via de Nest app aangestuurd kan worden.

 

Is er iemand op het forum die mij zou kunnen helpen met deze uitdaging?

 

Hoor het graag!

Frens uit HengeloAAA ECO BV stickers