Ga naar inhoud


Foto

Verspreiding Warmte Pelletkachel

pellet kacel

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 egberto

egberto

    volwaardig lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 10 Posts:

Geplaatst op: 08 February 2018 - 05:14 PM

Ik heb een Artel Elite 98 van 6,5 kw sinds een half jaar .  

Deze bevalt mij op zich  prima maar omdat de warme lucht naar boven word geblazen en warme lucht sowieso stijgt  heb ik het idee dat het bij het plafond een stuk warmer is dan op zithoogte .Mijn kamer is plusminus 36² meter en het plafond is 2.60 m hoog.Nu is mijn vraag zou ik doormiddel van een plafondventilator op winterstand de warmte beter kunnen verdelen over  de hele kamer zodat het voor  iemand die net  wat verder van de kachel af zit het ook aangenaam is ?Nu moet ik soms de temperatuur van de kachel hoger zetten terwijl ik het gevoel heb dat er genoeg warmte in de kamer is.

 

EgbertoAAA ECO BV stickers

#2 karazz

karazz

    beginner

  • Members
  • Pip
  • 3 Posts:

Geplaatst op: 09 May 2018 - 05:59 AM

Dit zou dan toch geen pelletkachel-specifiek probleem mogen zijn? Elke vorm van verwarming zou hier dan last van hebben neem ik aan...

 

Maar, ik geloof ook niet dat in die 2,60 meter het verschil zo groot kan zijn. Bij ons op het bedrijf wordt in de bedrijfshal om de zoveel tijd de warme lucht weer flink naar beneden geblazen, maar die is dan ook zo'n 20 meter hoog.

 

Heb je nergens een thermometer die je op zithoogte kunt leggen/houden en ergens op de kast kunt leggen om je gevoel te bevestigen/ontkrachten?