Ga naar inhoud


Foto

Ravelli Natura 7 Start Wel Maar.......

ravelli bakje

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 ratje_nl

ratje_nl

    beginner

  • Members
  • Pip
  • 2 Posts:

Geplaatst op: 28 november 2017 - 06:51

Hallo,

 

Heb vorig jaar in Italie de ravelli natura 7 gekocht. Heb hier een dealer gevonden die zo vriendelijk was om hem te installeren, so far so good.

 

Vanochtend kom ik in de kamer en staat er een al-05 storing op de kachel. De kachel uitgezet en vervolgens weer aangezet maar het bakje draait niet en er worden ook geen pellets geladen, Wel begint er na een tijdje een ventilator te draaien zoals die altijd begint zogauw de pellet in de brand vliegen.

Heeft iemand misschien enig idee wat hier aan te doen is ?

 

Remco

 

*edit*

 

Ook worden er geen pellets geladen, wel gaat hij na 5 minuten gewoon verder met zijn reguliere progamma maar ja, er zitten dan te weinig pellets in om de vlam erin te krijgen.

 

*edit2*

Heb nu zelf pellets in de bak gegooid en hij onsteekt ook gewoon. Het lijkt er dus op dat de opstartprocedure niet goed gaat. iemand enig idee of dat aan te passen is ?



pelletkachels

#2 Pelletkachelheerenveen

Pelletkachelheerenveen

    groot gebruiker

  • Members
  • Pip Pip Pip
  • 291 Posts:

Geplaatst op: 28 november 2017 - 09:19

al 5 betekent geen ontsteking.

kachel nogmaals opstarten deze gaat dan eerst in de afsluit fase zie zandloper, daarna start deze gewoon weer op.

Eventueel pellettoevoer in de opstart fase verhogen.



#3 ratje_nl

ratje_nl

    beginner

  • Members
  • Pip
  • 2 Posts:

Geplaatst op: 29 november 2017 - 08:06

al 5 betekent geen ontsteking.

kachel nogmaals opstarten deze gaat dan eerst in de afsluit fase zie zandloper, daarna start deze gewoon weer op.

Eventueel pellettoevoer in de opstart fase verhogen.

 

Dit was het niet, dit had ik al een aantal keren geprobeerd.

 

Zogauw ik de kachel aanzette ging het bakje niet draaien en werden er geen pellets geladen. Na een paar minuten ging de kachel wel verder met zn gewone progamme, dus hij ging gloeien en op reguliere manier pellets bijladen maar aangezien er niet genoeg pellets inzaten begon hij ook niet te branden.

 

Ik heb de kachel uitgezet, pelletbakje handmatig gevuld, kachel aangezet wat uiteindelijk resulteerde in een ontbranding. Na 2 uurtjes hoog stoken heb ik hem weer uit gezet en weer aangezet waarna het bakje weer gewoon kantelde. Ik vermoed dat er iets tussen heeft gezeten waardoor de kachel zichzelf "beschermde". Gelukkig werkt alles weer normaal, dank voor je antwoord