Ga naar inhoud


Reageren op Houtrook


Bericht opties

  • Maak het plaatje compleet zoals het voorbeeld rechtsboven in het kader.
  of Annuleer


Onderwerp samenvatting

Geplaatst 19 november 2021 - 10:19

rookfilter kost meer als chinese kachel en gevel afvoer samen


GermWentink

Geplaatst 16 november 2021 - 11:47

vergeet kletskoek over propere pelletkachel. stank is ijl, chemisch en misleidend door weinig rook uit schoorsteen.

ultra fijnstof is nog schadelijker en gaat door elke filter.
 

Je hebt helemaal gelijk, maar we doen ons best om het voor de omgeving zo aangenaam mogelijk te houden.


Geplaatst 15 november 2021 - 06:39

vergeet kletskoek over propere pelletkachel. stank is ijl, chemisch en misleidend door weinig rook uit schoorsteen.

ultra fijnstof is nog schadelijker en gaat door elke filter.
 


Arnold21

Geplaatst 15 november 2021 - 02:57

Ik heb hier zelf ook al eens aan gedacht middels een cycloon in het afvoerkanaal van de pelletkachel om het stof er op die manier er zoveel mogelijk uit te halen, maar die moet dan wel binnen geplaatst worden i.v.m. condensvorming en ik heb nog geen geschikte cycloon kunnen vinden voor die diameter.

GermWentink

Geplaatst 15 november 2021 - 10:28

Al een decennia lang wordt er een rookfilter ontwikkelt die zowel de rook als de fijnstofdeeltjes voor 92% filtert. Jammer dat daar geen subsidie op wordt gegeven en dat de ontwikkeling zich niet meer toelegd op de particuliere sector met rookgaskanalen. Hoewel er al enige exemplaren te koop zijn, zoals die van ABCAT, is het aanbod erg summier en bovendien nog erg kostbaar.  Wil je meer weten hierover? google dan eens op electrostatic precipitator

 


Geplaatst 13 november 2021 - 07:26

10 jaar gestookt met hout en was het grondig beu.hout kleinen of kopen .het alle dagen uitkuisen ervan.Heb nu al een jaar of 4 een pelletkachel en vind het heel gemakkelijk en bovendien ook heeel proper.hier ook bij het pas aansteken van de kachel wat rook die uit de schoorsteen komt maar da is ook maar een paar minuten en geloof mij.heb al verschillende keren buiten gaan kijken als hij goed brand en ik geriek ier niets van mijn kachel in tegenstelling van vroeger met hout.

Geplaatst 12 november 2021 - 08:52

Ja als die niet wat ruikt zijn dat de eerste symptomen van corona zeggen ze :o  :lol:

maar serieus sinds die lobby er is voor houtrook denken mensen echt dat elke vuurtje slecht is maar die elektrische auto is zooooo geweldig :rolleyes: kijk eens wat voor footprint die achter laat dan


Geplaatst 11 november 2021 - 08:07

buur met scherpe neus ruikt alles :D


GermWentink

Geplaatst 11 november 2021 - 02:09

Je hebt natuurlijk goede kachels en wat mindere kachels. Je hebt mensen die een houtkachekl kunnen stoken en je hebt er die dat niet kunnen. Inm de begin jaren toen de pelletkachels in opmars kwamen, waren er mensen die een spotgoedkope pellet kachel en die de rookgasafvoer zo door de gevel propte en bruinkoolachtige pellets stookten, Wel heel goedkoop maar dat zorgde er wel voor dat pelletkachel een negatieve waardering kreeg. Nu zijn er meer regels en ook betere kachels te koop. Bij het opstarten zie je wel rook maar het ruikt lang zo sterk niet als een houtgestookte kachel.  In de pelletkachels zitten veel sensoren die alles goed in gaten houden en er voor zorgen dat het stookproces optimaal verloopt. Als je een nette pelletkachel aanschaft met een goed aangelegd rookgaskanaal en stook met kwaliteitspellets, zul je de buren niet horen klagen. 


Arnold21

Geplaatst 11 november 2021 - 12:28

Onze pelletkachel rookt alleen even tijdens het opstarten, als de pellets nog net niet branden.
Verder ruik je hem niet.

Bekijk het complete onderwerp (nieuw venster)