Ga naar inhoud


Reageren op Biodom H20 Pelletkachel Cv


Bericht opties

  • Maak het plaatje compleet zoals het voorbeeld rechtsboven in het kader.
  of Annuleer


Onderwerp samenvatting

Geplaatst 16 August 2023 - 10:01 AM

Navraag over de branderbak, begon Biodom over de schoorsteen, ik kan daar niets meer aan veranderen.

 

schoorsteen niet conform handleiding kan ook zwart aanslaan


Harlo

Geplaatst 16 August 2023 - 08:25 AM

Vaak is er na installatie een afregeling nodig door de installateur, daarna zal die ketel binnen die afstelling zich zelf reguleren.


Geplaatst 15 August 2023 - 09:58 PM

ketel regelt zelf de verbranding parameters

 

Dankzij de BIO-LOGIC technologie past de BIODOM H20 automatisch alle operationele parameters aan in een voortdurende cyclus.

De BIODOM H20 herkent de kwaliteit van de pellets en reguleert automatisch de toevoer van de hoeveelheid pellets en lucht.

 


Harlo

Geplaatst 15 August 2023 - 09:43 AM

Als de ketel zwart aanslaat is er iets niet in orde met de verbranding en/of luchttoevoer.

In pelletketel of pelletkachel brandt het minst zwart op een hoog vermogen gedurende een lagere tijd.

De verbrandingstemperatuur is dan hoge en geeft minder aanslag een zwarte aanslag is niet juist.


biertje1985

Geplaatst 08 August 2023 - 08:27 AM

Oei, ik heb heel erg lang niet gereageerd, excuus daarvoor.

 

We hebben de ketel al langere tijd, met iets mindere kwaliteit pellets tegenwoordig 2x per dag schoonmaken. Want alles slaat zwart aan. Kan niks vinden van parameters om de lucht/pellets verhouding iets aan te passen.

De online te vinden manuals zijn niet echt duidelijk en er zijn verschillende H20 modellen in omloop. 

 

Biodom zelf geeft prima service, maar tot dusver niets kunnen vinden. 3x is de branderbak doorgebrand, ik heb nu zelf een branderbak gelast van een goede kwaliteit staalplaat en die gaat al een jaar mee.

Navraag over de branderbak, begon Biodom over de schoorsteen, ik kan daar niets meer aan veranderen. Wel is het zo dat nieuwere branderbakken gedeeltelijk zijn dichtgelast.

 

Eigenlijk best wel tevreden over de ketel, robuust apparaat, je moet wel tijdig schoonmaken. Liever had ik weer Zweedse Pellets gehad van Walco, die branden heel goed met deze ketel. Die pellets zijn zo veel beter dan doorsnee.

 

Wij verbranden 3000kg per jaar, en het voldoet 1 tot 2x per jaar de ketel open te maken en alle ventilatoren schoon te maken, (meestal in de week dat de schoorsteenveger komt) het rendement is behoorlijk goed denk ik van deze ketel, want

we hebben maar 2x de hoeveelheid pellets nodig, tov het gasverbruik (1 kuub gas is 2 kg pellets) Tijdens de gascrisis gewoon lekker met 20.5/21 graden thuis gezeten.

 

 


GermWentink

Geplaatst 08 November 2021 - 10:50 PM

Bij de zoektocht naar een pellet CV ketel heb ik destijds ook naar de Biodom gekeken. Maar omdat de ketel in de bijkeuken staat hoefde deze geen decoratieve waarde te hebben. Ik koos voor de Artel 20kw compact met automatische asreiniger. De Biodom blijkt ook een goede ketel te zijn die niet al te kieskeurig is met de verbranding en het pellet/luchtrecept. De aanslag op het ruitje is bij de meeste pelletkachels / CV normaal en bestaat dan uit licht grijze stof. In de praktijk komt de meeste aanslag op de ruit en in de verbrandingsruimte bij het starten en stoppen van de verbranding. Het is voor het schoner hoiuden van de ruitverstandig om de kachel langduriger op laagvermogen te laten branden dan kort en heftig op hoog vermogen. Maar ik denk dat je daar zelf ook wel achter bent. Je stelling dat de ketel 4kw luchtzijdig geeft impliceert dat er c.a. 16kw waterzijdig overblijft. Dit moet voldoende zijn voor een gemiddelde woning met vloerverwarming / radiatoren en warmwater voorziening / buffervat. Hoewel je aangeeft dat alles via sensoren gaat ben ik toch wel benieuwd of iets kunt regelen aan de verhouding pellets en lucht en op basis waarvan de ketel start en stopt en hoe de installatie is ingericht.


biertje1985

Geplaatst 04 November 2021 - 08:55 AM

Beste, Forumleden 

 

Als ik op het forum zoek dan vindt ik helemaal niks van Biodom, vreemd want ik heb inmiddels al 2 en een half jaar een Biodom H20 staan als primaire verwarming + warmwater.

Ze verkopen ook diverse modellen pelletketels, dat is eigenlijk ook hun markt. Echter de Biodom H20 heeft dus een ruitje en geeft wat stralingswarmte af,

daarnaast een wat prettiger uiterlijk dan de meeste pelletketels.

 

Na 2 jaar gebruik zijn we best tevreden over de Pelletkachel CV, 1x is de printplaat stuk gegaan (Kat had over de kachel gespuugd en dat was op de print gelopen {BAH})

Ook heb ik een gat in de branderbak gehad na +- 4000kg pellets te hebben verstookt.

 

Zoals ik al aangaf is dit eigenlijk een gemodificeerde pelletketel, het nadeel is dat het ruitje snel zwart wordt ongeacht de pellets die je gebruikt, dit komt niet door een slechte verbranding maar door de airflow, het is voornamelijk as wat aan het ruitje zit en geen roet, het is dan ook zeer gemakkelijk te verwijderen met de dagelijkse asstofzuiger ronde.

 

Het reservoir gaan 45kg pellets in, wij gooien er eigenlijk dagelijks een zakje in en dat voorziet in de behoefte, wanneer het zeer koud is dan stoken we 1.5 zak per dag, dan vullen om de dag 1 of 2 zakken. geen gedoe. 

 

Als we de pelletkachel 4-5 dagen niet reinigen dan gaat deze in storing, echter gebeurt dat eigenlijk nooit omdat de asstofzuiger (Karcher AD4 premium) in het kastje naast de pelletketel/kachel staat.

 

Het afstellen van de kachel daar doen we niet aan. Het voordeel van Biodom is dat deze een BIOLOGIC regeling heeft, lang verhaal maar die regelt uiteindelijk middels sensoren 

alles zelf, ongeacht de pelletkwaliteit, want dit ding vreet eigenlijk alle pellets wel goed. Echter bij kwaliteitspellets heb je natuurlijk minder as. Wel haal ik jaarlijks de ketel uit elkaar 

en dan reinig ik met name de rookafvoerventilator.

 

Tot nu toe zeer tevreden over deze pelletkachel/ketel. Ik kan me totaal niet vinden in alle verhalen over afstellingen ect. 

Het nadeel van Biodom is dat ze steeds aanpassingen doen aan het model van de H20. Die van ons ziet er heel anders uit dan het model wat nu te koop is.

Ook kijg ik nooit duidelijk hoeveel vermogen de ketel levert want dit verschilt ook per H20 model. Ik heb begrepen dat onze softwareversie op de print nu op stand 5 25Kw genereert waarvan 4kw luchtzijdig.

 

 

 

 


Bekijk het complete onderwerp (nieuw venster)

Hosting en Seo door
scheiding