Ga naar inhoud


Reageren op Nordic Fire Hrv 120 Temp Sensor Probleem


Bericht opties

  • Maak het plaatje compleet zoals het voorbeeld rechtsboven in het kader.
  of Annuleer


Onderwerp samenvatting

Geplaatst 05 oktober 2021 - 09:14

175 tot 275 euro

 

https:// www.stoveparts.nl/a-55092644/pelletkachel-onderdelen/printplaat-nordic-fire-pelletkachels/#description

 


Geplaatst 05 oktober 2021 - 06:27

nieuwe print of geen eco stop veel minder stof in de lucht

Bedankt voor de info.

 

Bij gebruik van de eco stop schakelt de kachel bij ons misschien 1 keer extra in per dag, dus de extra stof lijkt me dan wel meevallen.

 

Het is vooral vervelend dat hij niet aan slaat als de temperatuur tijdens de nacht op het minimum staat ingesteld zodat het s'ochtends niet zo koud is in de woonkamer.

 

Heeft iemand een idee wat zo'n printplaat zou moeten kosten ?


Geplaatst 04 oktober 2021 - 12:08

nieuwe print of geen eco stop veel minder stof in de lucht


Geplaatst 04 oktober 2021 - 09:27

Goede morgen allen,

 

Sinds het seizoen weer begonnen is hebben we een probleem met het inschakelen van de kachel. Ravelli (Nordic Fire) HRV 120.

 

Hij staat ingesteld op comfort clima en eco stop waardoor de kachel uit gaat als de temperatuur bereikt is en weer aan gaat als deze weer een aantal graden afgekoeld is.

 

Momenteel reageert de kachel niet als de temperatuur weer is afgenomen.

 

Normaal zetten we de kachel ook aan middels het systeem (zetten s' avonds de temperatuur gewoon extra laag). Als de temperatuur dan verhoogd wordt dan hoorde je normaal gezien ook een klik van een relais nadat de temperatuur werd bevestigd door op de set knop te drukken. Momenteel hoor je dit relais (of wat het anders ook mag zijn) ook niet, dus heb zelf het idee dat het hier aan ligt.

 

Als ik de temperatuur regeling niet op EXT zet (dus daar het vinkje verwijder) dan start de kachel wel op. Waarschijnlijk omdat hij dan gaat kijken naar de temperatuur van het CV water en dit gebruikt voor zijn aansturing. Als de kachel echter in deze stand staat dan gaat hij dus ook niet meer vanzelf uit.

 

Wie heeft er tips voor mij om er achter te komen wat het is of welk onderdeel ik zou moeten bestellen om dit probleem te kunnen verhelpen?

 

Bij voorbaat dank


Bekijk het complete onderwerp (nieuw venster)